30 de setembre del 2010

Star Wars 3D



L’inefable George Lucas ha trobat un altre sistema de seguir alletant la seva vaca particular, i de pas engrossar encara més el seu compte bancari, amb la reposició (i van...) a l’any 2012 (!!!) de les sis pel.licules que conformen la seva Saga Galàctica. Aquesta vegada, com no, serà amb la nova tecnologia 3D i es podrà veure en los mejores sines dels Estats Units... de moment.

No és el que ens esperàvem, nosaltres hard-to-die fans d’Star Wars (encara estem somiant que es decideixi a rodar, dirigir, produïr, o encara que sigui escriure les tres últimes parts de la Saga), però es una bona notícia que aquesta monumental soap opera espacial pugui estar a l’abast de la gent més jove. Al menys, el distreu de la seva tonteria en produïr més destestables dibuixos animats galàctics!

Alderaanings #003: Edicions Japoneses



Per qué les Edicions Japoneses dels discos tenen sempre un o dos temes inèdits? Per qué només allà? Per què al Japó? Per que no aquí també?

24 de setembre del 2010

Ara vola a la Lluna



El Rod Stewart continua alletant la seva vaca particular amb un altre exemplar de la seva colecció d'estàndards: Fly me to the Moon - The Great American Songbook Volume 5..., amb clàssics com el tìtol que dona nom a l'àlbum, el Beyond the Sea, l'I've got you under my Skin, o el Moon River. No està malament, però es que ja en porta 5! Es clar, que la culpa es nostra, per seguir comprant-los... però... no deien que la indùstria discogràfica estava en crisi? Que internet estava matant el CD? I qui li compra a aquest home tots els seus (clònics) discos? Només jo?

23 de setembre del 2010

Jason Mraz Update



El cantant nordamericà Jason Mraz està planejant publicar un nou disc, i fins i tot dos, amb tot el material que diu que tè enregsitrat. S’espera que els tingu enllestits cap a final d’any, i que desprès s’embarqui en una gira mundial. Té previst incloure en aquests nous treballs les col•laboracions que ha fet aquest any i que no s’han vis reflexades en cap disc, com el tema inèdit del Roy Orbison The Way is Love amb el Willie Nelson, o la cançó que va interpretar amb el Milton Nascimento Simply All.

Ultimate Pet Shop Boys



El proper 1 de Novembre sortirà a la venda un nou recopil.latori dels incombustibles Pet Shop Boys, el tercer ja desprès del Discography i del PopArt. Es tracta de l’Ultimate (poc original, encara que continuen amb la seva tònica de anomenar els seus discs amb una sola paraula), i conté 19 singles ordenat cronològicament, des del mìtic West End Girls fins l’íltim Love, etc. Aquesta nova compilació de cançons no aporta res de nou, cap novetat com a single, ni cap tema inèdit, la qual cosa ens preocupa, i molt. El que s’hi que aporta novetats es el DVD que l’acompanya, que inclourà vint-i-set actuacions per a la BBC anglesa, i el concert de Glastonbury sencer.

20 de setembre del 2010

Breakfast in Barcelona



Quina gràcia! Tants anys pensant que Supertramp volia dir Supertrampa o Supertramposos, i resulta que el que vol dir es Supercaptaires (Supervagabundos)... que inculte pot arribar a ser un!

Dissabte a la nit el temps es va detenir. Tots els que estàvem al Palau Sant Jordi vàrem retrocedir trenta anys i van tornar a ser els anys setanta per a dues hores i escaig. Una nit màgica sense dubte.

Els Supervagabunds van oferir-nos un espectacle molt sobri, quasi diria que auster. Res de martingales escèniques, ni pantalles gegants de vídeo distraient al personal, ni guapes noies lleugeres de roba cantant uns coros que no se sabien. La banda (o el que queda de ella) ens van oferir el que millor saben fer, i només amb les poques coses que necessiten: un parell de teclats, una guitarra elèctrica, un bon baix, i una bateria ben potent. I, es clar, el repertori de sempre.



Es va trobar a faltar, però, el fill pròdig, el tercer en discòrdia: el Roger Hodgson, co-fundador de la banda, líder indiscutible i compositor de la majoria de les cançons del grup, juntament amb el Rick Davies, cap visible actual de la banda. No es que no es toquessin els temes del Hodgson, que si que ho varen fer (The Logical Song, It’s Raining Again –curiosament, les versions més desangelades de la nit-, Take the Long Way Home), però, com es natural, en Davies va escombrar mès cap a casa seva, i van ser els seus temes els que més van sonar. De fet, incomprensiblement, només es va poder escoltar una cançó de la època post-Hodgson, la explosiva Cannonball.

El que més destaca de la nit d’aquest dissabte es que els Supertramp fan un molt bon directe. Tant bo, que, sorpresivament, sonen gairebé igual que als discs. I això es una cosa que moltes Madonnas, Ladies Ga-Ga, Coldplays i Keanes haurien d’aprendre. Es una cosa que tots els que estàvem alli, tots ja d’una edat, tot s’ha de dir, vàrem agrair, i molt. Un altre fet destacable es la química que hi va haver entre el públic i el saxo de la banda, el mític John Helliwell, com en aquell moment, desprès d’un molt ben rebut Bona Nit, Barcelona! (en català), va dir que el menjar espanyol és el segon menjar més bo del món... desprès del Breakfast in Amèrica. Pillat, pot ser si, però efectiu.



Menció especial mereix aquell Another Man’s Woman (sempre en la nostra oïda com la música oficial de Informe Semanal), en la que en Davies ens va oferir un monumental recital de piano, amb uns dits que volaven damunt del teclat, mentre a l’escenari un membre de l’equip feia que prenia el sol amb banyador i una sombrilla groga, emulant la portada d’aquell Crisis? What Crisis?





Give a Little Bit, From now On, Goodbye Stranger, School, Dreamer (una versió... brutal), Crime of the Century... un a un varen anar caient tots els grans clàssics de la banda (vàrem trobar a faltar Fool’s Overture), amb una execució formidable, però amb un nul exercici d’improvisació. S’haurà d’esperar al Març de l’any vinent, per a veure en Roger Hodgson com ho fa, si millor o pitjor... o diferent.

(perdoneu la mala qualitat de les imatges... es que la meva càmera de fotos no es precisament molt bona...)

Novetats



Aquests son els discos que aterren aquesta setmana a les nostres botigues preferides:

Seal ha tornat. Desprès d’aquells Soul i Soul Live, torna amb Commitment. Com a curiositat, dir que la Concha Buika hi participa vocalment a la cançó You get Me (sic).

El tercer treball, i diuen el mès rocker, dels Maroon 5, Hands all Over, amb les col•laboracions de Lady Antebellum i Stutter.

Manic Street Preachers arriven ja al seu disc numero deu: Postcards from a Young Man.

Para no ver el Final es el nou disc dels M-Clan.

Metallica llença un recopilatori amb els directes de la banda a Austràlia i Nova Zelanda, que es diu Six Feet Down Under.

Carlos Santana publica Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time. 13 clàssics versionats pel genial guitarrista mexicà.

Los Ronaldos treuen No puedo vivir sin Los Ronaldos, el típic recopilatori de torn.

I un altra disc d’èxits (i van...). Aquest cop de les All Saints. Es diu Pure Shores: The Very Best of All Saints. Es un doble CD amb tots els seus ècits, B-Sides i remixes.

Finalment, el segon disc de la Selena Gomez, auspiciat per la omnipresent Disney, que es diu A Year without Rain.

18 de setembre del 2010

Faith Posposat





George Michael i Sony han decidit posposar el llançament de la remasterització del seu mìtic i icònic àlbum Faith a una data de moment indefinida. Segur que la més que probable entrada a la presó de'n Michael i té molt a veure... es que es de ser inútiles!

Freddie goes to Hollywood




Sacha Baron Cohen, Borat, serà Freddie Mercury en un biopic que es començarà a rodar l'any que ve, en el que, de moment, encara no se sap ni qui serà el director ni el tìtol de la pel.lìcula. El que si han estat segurs els productors es en contractar al famós còmic per a interpretar a l'icònic solista de Queen, degut a l'asombrosa semblança entre tots dos. La pel.lícula es centrarà en els inicis de Queen i acabarà en el multitudinàri concert Live Aid a l'any 1985.

17 de setembre del 2010

Endless Duffy



El proper 29 de Novembre es posa a la venda l’esperadíssim segon àlbum de la galesa Duffy, que a l’any 2008 ens va emocionar amb aquell Mercy, el seu primer single del disc de debut Rockferry. El nou disc es diu Endlessly, i està produït pel Albert Hammond. El primer single es dirà Well, well, well, i hi participa el bateria del grup de hip-hop The Roots, l’Ahmir “Quetslove” Thompson.

S’anuncia com un disc inspirat en la mítica i icònica Dusty Springfield, amb un so molt influenciat pels anys 60 (tot torna), molt més que l’anomenat Rockferry.

Insurrecció Solidària







La ara omnipresent Ana Torroja i el jugador del Barça David Villa cantaran el famós i mític tema de El Ultimo de la Fila Insurrección en un projecte que es dirà Voces x 1 Fin: Juntos por Mali, que ha d’ajudar a construir una escola per a nens i nenes d’aquell país africà. Al disc s’hi inclourà també una versió del Sonrisa amb un grup de joves estudiants de l’Escola d’Arts de Bamako (Mali). Les fotografies que ilustren l’àlbum son las que l’Ana va realitzar en el seu viatge al país africà, que les ha cedit gratuitament. Està previst que sorti a la venda el proper 23 de Novembre.



Al disc hi participen també Dani Martin, Hombres G, Antonio Orozco, Sidonie, Melendi, Pignoise, Dani Otero (El Pescao), el cuiner Sergi Arola (sic), l’actriu Mónica Cruz i els periodistes Manel Fuentes, Andreu Buenafuente i Berto Romero. Tots ells es reuniràn en un concert benèfic el dos de desembre a l’Auditori de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

16 de setembre del 2010

Esmorsar Remasteritzat



El proper 5 d’Octubre es reedita remasteritzat el mític Breakfast in America, el sisè àlbum dels Supertramp, original de 1979, sense dubte el seu disc més popular.

Hi haurà tanmateix una Edició DeLuxe amb un segon disc, Breakfast around the World, amb gravacions inèdites en directe recollides entre Octubre i Desembre de 1979 als concerts de Londres, París i Miami. La majoria son del repertori de Breakfast in America, encara que també hi inclouen altres cançons d’altres treballs, com Rudy, Give a Little Bit o Even in te Quietest Moments.

També hi haurà una Edició Super DeLuxe amb una Caixa farcideta d’extres i material inèdit al mes de Novembre.

15 de setembre del 2010

Mai continua



El grup espanyol Nena Daconte (Kim Fanlo, productor, i Mai Meneses, cantant sortida de la Factoria OT) es va separar aquest estiu desprès de cinc anys. Meneses ha decidi continuar endavant amb el projecte Daconte i pensa treure el seus primer disc sense el Fanlo al final del proper mes de Novembre. Es dirà Una Mosca en el Cristal, produida pel ex-Tequila Alejo Stivel.

Alderaanings #002: Prince



Per què es sempre tant complicat aconseguir els discos de Prince?

14 de setembre del 2010

Sonrisa Descoberta



Finalment ha sortit a la llum la portada pel flamant nou disc de l'Ana Torroja, Sonrisa.

Ja n'haviem vist una de portada... fins que no tienguem el disc a la mà, no sabrem quina es la definitiva!

Petits Folladors ( ... con perdón)



Finalment s’estrena aquest Desembre la tercera (i esperem que última) part d’aquell Meet the Parents (Los Padres de Ella), que tant varem gaudir en el seu dia. Desprès de la (fluixa) Meet the Fockers (Los Padres de Èl), en la que, per primera vegada, hi sortia la Barbra com a mare del Ben Stiller, ara ens porten Meet the Little Fockers (encara no hi ha traducció... millor!), en la que hi tornarem a veure als sospitosos habituals: Ben Stiller, Teri Polo, Robert DeNiro, Blythe Danner, Dustin Hoffman, Barbra Streisand i Owen Wilson, als que s’hi afegeixen aquesta vegada la Jessica Alba, el Harvey Keitel, i la Laura Dern.

Aquest els el vídeo del tràiler de la pel•lícula:

Vuit de Tretze


Com no podia ser d’una altra manera, l’inefable Lady Ga-Ga va ser la gran triomfadora d’ahir en la entrega dels premis MTV de Vídeo d’aquest any. Amb un total de 13 nominacions (un rècord), la extravagant artista s’en va emportar 8, incloent els de millor vídeo de l’any, millor col·laboració (amb la Beyoncè), millor vídeo femení i millor vídeo pop, entre d’altres.



La Ga-Ga va (no) sorprendre al personal en portar quatre o cinc modelets, a cadascun més estrafolari (el vestit de carn sintètica, per exemple –sic-), i el que no s’esperava ningú es que revelés el títol del seu esperadíssim nou disc, Born this Way, i que fins i tot tararajés una mica de l’estribillo. Geni i Figura.





Un altre dels guanyadors de la nit, encara que en menor mida, va ser el rapper americà Eminem, que s’en va endur dos, el de millor vídeo masculí i el de millor vídeo de hip-hop, com estava cantant. Igual de cantat estava el d’artista revelació de l’any, que va anar a parar a les mans del imberbe Justin Bieber per el vídeo de Baby. En resum, poques novetats sota el sol.





Aquest ès el Palmarès:

Vídeo de l’Any:
Lady Gaga – Bad romance
Millor Col•laboració:
Lady Gaga i Beyoncé – Telephone
Millor Vídeo Femení
Lady Gaga – Bad romance
Millor Vídeo Masculí
Eminem – Not afraid
Millor Vídeo de Hip-Hop
Eminem – Not afraid
Millor Artista Revelació
Justin Bieber – Baby
Millor Vídeo Pop
Lady Gaga – Bad romance
Millor Vídeo Rock
30 Seconds to Mars – Kings and Queens
Millor Vídeo de Dance
Lady Gaga – Bad romance
Millor Direcció d’Art
Florence and the Machine - Dogs Days are Over
Millor Coreografia
Lady Gaga – Bad romance
Millor Cinematografia
Jay Z & Alicia Keys – Empire State of Mind
Millor Direcció
Lady Gaga – Bad romance
Director: Francis Lawrence
Millor Edició
Lady Gaga – Bad romance
Editor: Jarrett Fijal
Millors Efectes Especials
Muse – Uprising
Efectes Especials: Sam Stevens

Viva la Espera



Coldplay no tè previst publicar un nou àlbum (que seguiria la estela d’aquell magnífic Viva la Vida or Death and all his Friends) aquest any. Ho ha confirmat el propi Chris Martin, líder, compositor i solista de la banda, en una trobada cibernètica amb els seus fans. La raó: el disc encara no està suficient madur. Mentre no maduri massa i els hi caigui del arbre...

Setze Anyets



Aquest es el vídeo de la nova cançó del Dani Martín, actor ocasional i líder i vocalista de El Canto del Loco, 16 Añitos, que correspon al primer single de presentació del seu àlbum debut en solitari:

13 de setembre del 2010

Novetats



L’esperadíssim nou àlbum de l’Ana Torroja, Sonrisa, amb cançons del Miguel Bosé, dels Nena Daconte i d’ella mateixa. Hi haurà una Edició Especial amb un llibre que inclourà fotografíes artístiques presses pel Rubén Martín a Mali, així com un diari escrit per l’Ana.

Science & Faith es el nou disc dels irlandesos The Script, desprès d’aquell disc de debut del 2008 que els va col.locar al panorama musical mundial.

Torna el Phil Collins amb el Going Back, el seu primer disc d’estudi en cinc anys. Es tracta de versions de les millors cançons del catàleg de la Motown, d’artistes com ara The Temptations, l’Stevie Wonder, els Four Tops, las Supremes o el Smokey Robinson.

La gemaneta dels Corrs, la Sharon, debuta en solitari amb el Dream of You, amb el Everybody’s got to learn Sometimes, una versió dels Korgis, com a single de presentació.

Els Siniestro Total treuren el seu disc numero divuit: Country & Western.

Hurley es el nom del nou disc dels Weezer, el vuitè ja. Amb una portada curiosa: la foto del Hurley, el personatge gras de Lost.

Linkin Park també treuen nou disc, el quart, i es diu A Thousand Suns.

Confesions



Per a celebrar els seus seixanta anys al món de la música, la icónica Liza Minnelli treurà aquest proper 28 de Setembre un nou disc, Confessions, el més íntim de la seva carrera, segons les seves paraules. Una colecció de clàssics americans, només amb el so d’un piano i la veu de l’artista.

El Noi caigut del Cel




Els U2 van presentar al programa de televisió americana Good Morning America el primer tema del musical per Broadway que estan preparant sobre la figura de l’heroi de còmics llegendari Spiderman: es tracta de Boy falls from the Sky. El tema el va cantar l’actor que encarnarà a Spiderman/Peter Parker a l’escenari, el Reeve Carney.

La Kate a l'Olympia





A la Portada del nou disc del Bryan Ferry, el dandi del rock, hi surt una imatge de la díscola Kate Moss, fotografiada per l’Adam Whitehead, seguint així la tónica del grup que el va veure nèixer musicalment, els Roxy Music, qui sempre treien portades amb noies lleugeretes de roba en poses més que sensuals.

El primer single es el You can Dance, un tema gravat pel propi Ferry i el Dave Stewart (Eurythmics) a mitjans dels noranta. L’ex-solista dels Roxy Music s’ha rodejat d’un grup de musics del mes hetereogeni: Jonny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chili Peppers), Nile Rodgers (Chic), David Gilmour (Pink Floyd), Marcus Miller (Groove Armada), Gary 'Mani' Mounfield (Primal Scream, Stone Roses), i els Scissor Sisters, amb els que canta un dels temes. A més a més, també hi participen els altres membres de la seva ex-banda: el Phil Manzanera, l’Andy Mackay i el Brian Eno, amb la qual cosa ens podem trobar amb una raresa extraordinària, una joia en forma de disc de Bryan Ferry en solitari i de Roxy Music a l’hora.



Aquest es el vídeo del primer single del disc, You can Dance, on es pot veure al Bryan Ferry, tot glamourós ell, cantant dalt d'un escenari, mentre a la pista de ball s'hi mouen sinuoses desenes de noies sortides d'un catàleg de moda. Molt Roxy Music. Molt Bryan Ferry.

A la inevitable Edició Especial hi inclou tres cançons inèdites (una versió del Whatever gets you through the Night, del John Lennon –que l’havia cantat amb l’Elton John-, One Night, de l’Elvis Presley, i Move Closer.

10 de setembre del 2010

La Festa de l'Amy



L’Amy Winehouse ha participat en el proper àlbum tribut al genial compositor i productror americà Quincey Jones, prevista la seva venda pel 9 del proper mes de Novembre. Es tracta d’una versió de la cançó de 1963 de la Lesley Gore It’s my Party, un gran èxit del Quincey com a productor.

It’s my Party serà la primera cançó de l’Amy desprès de la versió que va fer de l’èxit dels Zutons Valerie, dins del Version del Mark Ronson. Per una altra banda, la polèmica cantant ha promès que el seu nou disc sortirà al Gener del proper any.


9 de setembre del 2010

Buble goes to Hollywood



S’anuncia per el proper 25 d’Octubre el llançament de Crazy Love Hollywood Edition, la reedició de l’últim disc de Michael Buble, Crazy Love, publicat ara fa quasi un any. El primer single es diu Hollywood, co-escrit pel propi cantant. El video clip està a punt d’estrenarse, i sembla ser que el compartirà amb totes les celebrities de la Meca del Cinema

8 de setembre del 2010

Afrodita a Barcelona



La Kylie Minogue acaba d’anunciar les dates de la seva nova gira Aphroditre-Les Folies 2011, que arranca el 19 de Febrer a Dinamarca. En principi, només una ciutat espanyola es la escollida per a presentar el seu nou disc Aphrodite, i aquesta no es si no Barcelona. Serà el 12 de Març al Palau Sant Jordi, segons la promotora Live Nation.

Only Rihanna in the World



Only Girl (In the World) es el primer single presentació del nou àlbum de la Rihanna, Loud, que presumiblement es posarà a la venda el 16 del proper mes de Novembre. La cançó està produida pel grup norueg Stargate, els nous gurus de la musica disco.

Castillo de Arena



Us mostrem la entrada oficial en societat del David Otero, aka El pescao, guitarra de El Canto de Loco (cosí del Dani Martín per a més senyes), amb la seva nova cançó, carta de presentació del seu disc de debut, Nada-Lógico. El tema es diu Castillos en el Aire i hi participa la brasilera Ana Cañas.



Un bon canvi al que ens tenen acostumats els del Loco. Una balada bonica, amb petits tocs de lambada. Molt maca la veu de la Cañas.

7 de setembre del 2010

7 de Setembre



El 7 de Setembre es el nostre Aniversari. Encara que ja fa bastant temps d’aquesta cançó, bastant temps que els Mecano ens van deixar (qui sap si per sempre...), avui ens sentim una mica melangiosos i volem recordar aquest fantàstic tema, que segur ens farà entelar la mirada.

Amb el nou disc de l’Ana a la cantonada, no podem per menys que preguntar-nos que deu ser del Nacho i del Jose. El primer, sembla bastant ocupat amb els seves aventures en forma de musicals teatrals, però ja fa molt temps que no treu disc nou. Tant difícil es fer una cançó i llogar a l’Ana de vocalista? I el Jose? Què s’en ha fet del Jose? En parador desconegut, mising in action, no s’en sap res de res.

Molt s’en ha parlat en aquests darrers anys d’una possible tornada dels Mecano, el millor (de lluny) grup musical espanyol de tots els temps. Però la cosa no acaba de quallar mai. No s’ha sabut mai del cert la veritable raó de la dissolució del grup. Desavinences entre els dos germans? Gels de compositors? Afanys de protagonisme? El Monstre de la Fama? Encara que només fos per una cosa tant vana i vulgar com els diners, tornar a sentir, o veure, de nou als Mecano seria, sense exagerar, i salvant les distàncies, com una tornada dels ABBA, o fins i tot dels Beatles

Avui es set de Setembre. Es el nostre Aniversari. Ens buscarem amb els ulls per si queda alguna cosa, i no sabrem si donar-nos un petó a la cara o als llavis.


6 de setembre del 2010

Sonrisa



Ja podem disfrutar del flamant nou video de la nostra estimada Ana Torroja, Sonrisa, de l'àlbum del mateix nom, que sortirà a la venda d'aquí només set dies. A veure aquests somriures mentre veiem el video?


Novetats



Aquests son les novetats discogràfiques que surten a la venda aquesta setmana:

Nada-Lógico, el disc debut d’en David Otero, aka El Pescao. Recordem que el David es el cosí d’en Dani Martin, i guitarrista oficial de El Canto del Loco, que emprèn així la seva carrera en solitari. No sabem encara si El Loco continuarà o no. El primer single es diu Castillos de Arena, i la canta amb la brasilera Ana Cañas.

Un altre debut en solitari es el de’n Brandon Flowers, el vocalista de The Killers, amb l’àlbum Flamingo, produït, entre d’altres, pel Stuart Price (Madonna), Daniel Lanois (Bob Dylan, U2) i Brendan O’Brien (Neil Young, Bruce Springsteen). Crossfire es el primer single, i al videoclip ha comptat amb la col•laboració de la Charlize Theron.

We were turned es el títol de l’àlbum tribut al camaleònic David Bowie, el Duque Blanco. Hi ha participat els Duran Duran o la Carla Bruni, entre d’altres.

Finalment, un altre disc de debut, i aquest molt esperat: el dels Hurts, duet de Manchester apadrinat per la Kylie Minogue, amb la que canten el tema Devotion. Happiness es el seu títol.

Cómplices dels Cómplices



Per a commemorar els 25 anys que estan al món de la música, el duet format pel Teo Cardalda i la Maria Monsonís, Cómplices, està produint un disc de duets que sortirà al proper mes d’Octubre.

Mónica Naranjo, Rosana, Sole Giménez, Marta Sánchez, Niña Pastori, Sergio Dalma, Miguel Ríos, Pignoise, La Unión, Los Delinqüentes, Aleks Syntek i Camila son alguns dels artistes que s’hi ha sumat a aquest projecte.

5 de setembre del 2010

Get Outta my Way




Us presentem el video del flamant nou single de la Kylie, Get Outta my Way, el segon del seu (ja) exitòs nou disc Aphrodite: