No és el que ens esperàvem, nosaltres hard-to-die fans d’Star Wars (encara estem somiant que es decideixi a rodar, dirigir, produïr, o encara que sigui escriure les tres últimes parts de la Saga), però es una bona notícia que aquesta monumental soap opera espacial pugui estar a l’abast de la gent més jove. Al menys, el distreu de la seva tonteria en produïr més destestables dibuixos animats galàctics!
30 de setembre del 2010
Star Wars 3D
No és el que ens esperàvem, nosaltres hard-to-die fans d’Star Wars (encara estem somiant que es decideixi a rodar, dirigir, produïr, o encara que sigui escriure les tres últimes parts de la Saga), però es una bona notícia que aquesta monumental soap opera espacial pugui estar a l’abast de la gent més jove. Al menys, el distreu de la seva tonteria en produïr més destestables dibuixos animats galàctics!
Alderaanings #003: Edicions Japoneses
24 de setembre del 2010
Ara vola a la Lluna
23 de setembre del 2010
Jason Mraz Update
Ultimate Pet Shop Boys
20 de setembre del 2010
Breakfast in Barcelona
Dissabte a la nit el temps es va detenir. Tots els que estàvem al Palau Sant Jordi vàrem retrocedir trenta anys i van tornar a ser els anys setanta per a dues hores i escaig. Una nit màgica sense dubte.
Els Supervagabunds van oferir-nos un espectacle molt sobri, quasi diria que auster. Res de martingales escèniques, ni pantalles gegants de vídeo distraient al personal, ni guapes noies lleugeres de roba cantant uns coros que no se sabien. La banda (o el que queda de ella) ens van oferir el que millor saben fer, i només amb les poques coses que necessiten: un parell de teclats, una guitarra elèctrica, un bon baix, i una bateria ben potent. I, es clar, el repertori de sempre.
Es va trobar a faltar, però, el fill pròdig, el tercer en discòrdia: el Roger Hodgson, co-fundador de la banda, líder indiscutible i compositor de la majoria de les cançons del grup, juntament amb el Rick Davies, cap visible actual de la banda. No es que no es toquessin els temes del Hodgson, que si que ho varen fer (The Logical Song, It’s Raining Again –curiosament, les versions més desangelades de la nit-, Take the Long Way Home), però, com es natural, en Davies va escombrar mès cap a casa seva, i van ser els seus temes els que més van sonar. De fet, incomprensiblement, només es va poder escoltar una cançó de la època post-Hodgson, la explosiva Cannonball.
El que més destaca de la nit d’aquest dissabte es que els Supertramp fan un molt bon directe. Tant bo, que, sorpresivament, sonen gairebé igual que als discs. I això es una cosa que moltes Madonnas, Ladies Ga-Ga, Coldplays i Keanes haurien d’aprendre. Es una cosa que tots els que estàvem alli, tots ja d’una edat, tot s’ha de dir, vàrem agrair, i molt. Un altre fet destacable es la química que hi va haver entre el públic i el saxo de la banda, el mític John Helliwell, com en aquell moment, desprès d’un molt ben rebut Bona Nit, Barcelona! (en català), va dir que el menjar espanyol és el segon menjar més bo del món... desprès del Breakfast in Amèrica. Pillat, pot ser si, però efectiu.
Menció especial mereix aquell Another Man’s Woman (sempre en la nostra oïda com la música oficial de Informe Semanal), en la que en Davies ens va oferir un monumental recital de piano, amb uns dits que volaven damunt del teclat, mentre a l’escenari un membre de l’equip feia que prenia el sol amb banyador i una sombrilla groga, emulant la portada d’aquell Crisis? What Crisis?
Give a Little Bit, From now On, Goodbye Stranger, School, Dreamer (una versió... brutal), Crime of the Century... un a un varen anar caient tots els grans clàssics de la banda (vàrem trobar a faltar Fool’s Overture), amb una execució formidable, però amb un nul exercici d’improvisació. S’haurà d’esperar al Març de l’any vinent, per a veure en Roger Hodgson com ho fa, si millor o pitjor... o diferent.
(perdoneu la mala qualitat de les imatges... es que la meva càmera de fotos no es precisament molt bona...)
Novetats
Seal ha tornat. Desprès d’aquells Soul i Soul Live, torna amb Commitment. Com a curiositat, dir que la Concha Buika hi participa vocalment a la cançó You get Me (sic).
El tercer treball, i diuen el mès rocker, dels Maroon 5, Hands all Over, amb les col•laboracions de Lady Antebellum i Stutter.
Manic Street Preachers arriven ja al seu disc numero deu: Postcards from a Young Man.
Para no ver el Final es el nou disc dels M-Clan.
Metallica llença un recopilatori amb els directes de la banda a Austràlia i Nova Zelanda, que es diu Six Feet Down Under.
Carlos Santana publica Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time. 13 clàssics versionats pel genial guitarrista mexicà.
Los Ronaldos treuen No puedo vivir sin Los Ronaldos, el típic recopilatori de torn.
I un altra disc d’èxits (i van...). Aquest cop de les All Saints. Es diu Pure Shores: The Very Best of All Saints. Es un doble CD amb tots els seus ècits, B-Sides i remixes.
Finalment, el segon disc de la Selena Gomez, auspiciat per la omnipresent Disney, que es diu A Year without Rain.
18 de setembre del 2010
Faith Posposat
Freddie goes to Hollywood
17 de setembre del 2010
Endless Duffy
S’anuncia com un disc inspirat en la mítica i icònica Dusty Springfield, amb un so molt influenciat pels anys 60 (tot torna), molt més que l’anomenat Rockferry.
Insurrecció Solidària
Al disc hi participen també Dani Martin, Hombres G, Antonio Orozco, Sidonie, Melendi, Pignoise, Dani Otero (El Pescao), el cuiner Sergi Arola (sic), l’actriu Mónica Cruz i els periodistes Manel Fuentes, Andreu Buenafuente i Berto Romero. Tots ells es reuniràn en un concert benèfic el dos de desembre a l’Auditori de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat.
16 de setembre del 2010
Esmorsar Remasteritzat
Hi haurà tanmateix una Edició DeLuxe amb un segon disc, Breakfast around the World, amb gravacions inèdites en directe recollides entre Octubre i Desembre de 1979 als concerts de Londres, París i Miami. La majoria son del repertori de Breakfast in America, encara que també hi inclouen altres cançons d’altres treballs, com Rudy, Give a Little Bit o Even in te Quietest Moments.
També hi haurà una Edició Super DeLuxe amb una Caixa farcideta d’extres i material inèdit al mes de Novembre.
15 de setembre del 2010
Mai continua
14 de setembre del 2010
Sonrisa Descoberta
Petits Folladors ( ... con perdón)
Aquest els el vídeo del tràiler de la pel•lícula:
Vuit de Tretze
Com no podia ser d’una altra manera, l’inefable Lady Ga-Ga va ser la gran triomfadora d’ahir en la entrega dels premis MTV de Vídeo d’aquest any. Amb un total de 13 nominacions (un rècord), la extravagant artista s’en va emportar 8, incloent els de millor vídeo de l’any, millor col·laboració (amb la Beyoncè), millor vídeo femení i millor vídeo pop, entre d’altres.
La Ga-Ga va (no) sorprendre al personal en portar quatre o cinc modelets, a cadascun més estrafolari (el vestit de carn sintètica, per exemple –sic-), i el que no s’esperava ningú es que revelés el títol del seu esperadíssim nou disc, Born this Way, i que fins i tot tararajés una mica de l’estribillo. Geni i Figura.
Un altre dels guanyadors de la nit, encara que en menor mida, va ser el rapper americà Eminem, que s’en va endur dos, el de millor vídeo masculí i el de millor vídeo de hip-hop, com estava cantant. Igual de cantat estava el d’artista revelació de l’any, que va anar a parar a les mans del imberbe Justin Bieber per el vídeo de Baby. En resum, poques novetats sota el sol.
Vídeo de l’Any:
Lady Gaga – Bad romance
Millor Col•laboració:
Lady Gaga i Beyoncé – Telephone
Millor Vídeo Femení
Lady Gaga – Bad romance
Millor Vídeo Masculí
Eminem – Not afraid
Millor Vídeo de Hip-Hop
Eminem – Not afraid
Millor Artista Revelació
Justin Bieber – Baby
Millor Vídeo Pop
Lady Gaga – Bad romance
Millor Vídeo Rock
30 Seconds to Mars – Kings and Queens
Millor Vídeo de Dance
Lady Gaga – Bad romance
Millor Direcció d’Art
Florence and the Machine - Dogs Days are Over
Millor Coreografia
Lady Gaga – Bad romance
Millor Cinematografia
Jay Z & Alicia Keys – Empire State of Mind
Millor Direcció
Lady Gaga – Bad romance
Director: Francis Lawrence
Millor Edició
Lady Gaga – Bad romance
Editor: Jarrett Fijal
Millors Efectes Especials
Muse – Uprising
Efectes Especials: Sam Stevens
Viva la Espera
Setze Anyets
13 de setembre del 2010
Novetats
Science & Faith es el nou disc dels irlandesos The Script, desprès d’aquell disc de debut del 2008 que els va col.locar al panorama musical mundial.
Torna el Phil Collins amb el Going Back, el seu primer disc d’estudi en cinc anys. Es tracta de versions de les millors cançons del catàleg de la Motown, d’artistes com ara The Temptations, l’Stevie Wonder, els Four Tops, las Supremes o el Smokey Robinson.
La gemaneta dels Corrs, la Sharon, debuta en solitari amb el Dream of You, amb el Everybody’s got to learn Sometimes, una versió dels Korgis, com a single de presentació.
Els Siniestro Total treuren el seu disc numero divuit: Country & Western.
Hurley es el nom del nou disc dels Weezer, el vuitè ja. Amb una portada curiosa: la foto del Hurley, el personatge gras de Lost.
Linkin Park també treuen nou disc, el quart, i es diu A Thousand Suns.
Confesions
El Noi caigut del Cel
La Kate a l'Olympia
El primer single es el You can Dance, un tema gravat pel propi Ferry i el Dave Stewart (Eurythmics) a mitjans dels noranta. L’ex-solista dels Roxy Music s’ha rodejat d’un grup de musics del mes hetereogeni: Jonny Greenwood (Radiohead), Flea (Red Hot Chili Peppers), Nile Rodgers (Chic), David Gilmour (Pink Floyd), Marcus Miller (Groove Armada), Gary 'Mani' Mounfield (Primal Scream, Stone Roses), i els Scissor Sisters, amb els que canta un dels temes. A més a més, també hi participen els altres membres de la seva ex-banda: el Phil Manzanera, l’Andy Mackay i el Brian Eno, amb la qual cosa ens podem trobar amb una raresa extraordinària, una joia en forma de disc de Bryan Ferry en solitari i de Roxy Music a l’hora.
A la inevitable Edició Especial hi inclou tres cançons inèdites (una versió del Whatever gets you through the Night, del John Lennon –que l’havia cantat amb l’Elton John-, One Night, de l’Elvis Presley, i Move Closer.
10 de setembre del 2010
La Festa de l'Amy
It’s my Party serà la primera cançó de l’Amy desprès de la versió que va fer de l’èxit dels Zutons Valerie, dins del Version del Mark Ronson. Per una altra banda, la polèmica cantant ha promès que el seu nou disc sortirà al Gener del proper any.
9 de setembre del 2010
Buble goes to Hollywood
8 de setembre del 2010
Afrodita a Barcelona
Only Rihanna in the World
Castillo de Arena
Un bon canvi al que ens tenen acostumats els del Loco. Una balada bonica, amb petits tocs de lambada. Molt maca la veu de la Cañas.
7 de setembre del 2010
7 de Setembre
Amb el nou disc de l’Ana a la cantonada, no podem per menys que preguntar-nos que deu ser del Nacho i del Jose. El primer, sembla bastant ocupat amb els seves aventures en forma de musicals teatrals, però ja fa molt temps que no treu disc nou. Tant difícil es fer una cançó i llogar a l’Ana de vocalista? I el Jose? Què s’en ha fet del Jose? En parador desconegut, mising in action, no s’en sap res de res.
Molt s’en ha parlat en aquests darrers anys d’una possible tornada dels Mecano, el millor (de lluny) grup musical espanyol de tots els temps. Però la cosa no acaba de quallar mai. No s’ha sabut mai del cert la veritable raó de la dissolució del grup. Desavinences entre els dos germans? Gels de compositors? Afanys de protagonisme? El Monstre de la Fama? Encara que només fos per una cosa tant vana i vulgar com els diners, tornar a sentir, o veure, de nou als Mecano seria, sense exagerar, i salvant les distàncies, com una tornada dels ABBA, o fins i tot dels Beatles
Avui es set de Setembre. Es el nostre Aniversari. Ens buscarem amb els ulls per si queda alguna cosa, i no sabrem si donar-nos un petó a la cara o als llavis.
6 de setembre del 2010
Sonrisa
Novetats
Nada-Lógico, el disc debut d’en David Otero, aka El Pescao. Recordem que el David es el cosí d’en Dani Martin, i guitarrista oficial de El Canto del Loco, que emprèn així la seva carrera en solitari. No sabem encara si El Loco continuarà o no. El primer single es diu Castillos de Arena, i la canta amb la brasilera Ana Cañas.
Un altre debut en solitari es el de’n Brandon Flowers, el vocalista de The Killers, amb l’àlbum Flamingo, produït, entre d’altres, pel Stuart Price (Madonna), Daniel Lanois (Bob Dylan, U2) i Brendan O’Brien (Neil Young, Bruce Springsteen). Crossfire es el primer single, i al videoclip ha comptat amb la col•laboració de la Charlize Theron.
We were turned es el títol de l’àlbum tribut al camaleònic David Bowie, el Duque Blanco. Hi ha participat els Duran Duran o la Carla Bruni, entre d’altres.
Finalment, un altre disc de debut, i aquest molt esperat: el dels Hurts, duet de Manchester apadrinat per la Kylie Minogue, amb la que canten el tema Devotion. Happiness es el seu títol.
Cómplices dels Cómplices
Mónica Naranjo, Rosana, Sole Giménez, Marta Sánchez, Niña Pastori, Sergio Dalma, Miguel Ríos, Pignoise, La Unión, Los Delinqüentes, Aleks Syntek i Camila son alguns dels artistes que s’hi ha sumat a aquest projecte.